Det stora intresset för sport

Sport utav olika slag är någonting som väcker ett stort intresse hos väldigt många människor runtom i landet. Det kan då handla om att själv utföra sporten, träna ett lag i den eller bara följa den på tv. Troligen kan denna variation utav sätt att njuta av det hela påverka det faktum att det är så pass många som brinner för det, då man själv kan anpassa sitt sätt att visa engagemang på. En speciell sport som väldigt många engageras utav är fotboll, som dessutom är den mest utövade sporten i hela världen.

Vad som gjort just fotboll till en så pass omtyckt sport är svårt att säga, men det kan till viss del ha och göra med att man kan utföra den var man än befinner sig i världen, såväl här hemma i Sverige som nere i Sydafrika. Det enda du egentligen behöver är en boll, vilket skiljer sporten från till exempel hockey där man inte bara behöver en is att spela på, utan även såväl skridskor och skydd som klubbor och puckar. I var och varannan svensk kommun finns det fotbollsklubbar med lag för spelare i alla åldrar. Dessa möter sedan lag ifrån andra kommuner i olika serier, där man slutligen kan utse det allra bästa laget i landet. I Sverige heter den högsta ligan Allsvenskan och här platsar endast de allra bäst lagen.

Förutom lag för olika kommuner så har Sverige ett eget landslag som i sin tur spelar mot landslag från andra länder i världen. Vanligast är att man spelar mot andra Europeiska lag, till exempel under fotbolls EM kval eller liknande. Just fotbolls-EM är ett mycket stort arrangemang som hålls var fjärde år, där man utser Europas bästa fotbollslandslag. Utöver detta finns sedan det stora världsmästerskapet där lag från alla världens hörn sluter samman för att göra upp om den ärofyllda titeln.