Dela med dig av din hobby

Om man har någonting som man verkligen tycker om att syssla med så vill man ofta lägga en hel del tid och energi på detta. Även att få dela med sig utav sitt intresse till andra istället för att hålla det för sig själv kan vara väldigt kul och också givande för dig som person. Kanske får du på så sätt nya kunskaper, idéer eller kontakter som du kan dra väl nytta utav.

Att dela med sig utav sin hobby är någonting som man kan göra på en mängd olika sätt. Till exempel kan man gå med i olika föreningar där man träffar andra med samma brinnande passion som man kan diskutera och utföra hobbyn ihop med. Om det inte finns någon förening eller grupp i din närhet kan du ta hjälp utav nätet, där man på flera olika sätt kan komma i kontakt med andra som sysslar med samma sak. Till exempel kan det finnas forum där man delar tips och tankar, eller kanske bloggar som skrivs av någon med goda kunskaper du kan ta lärdom utav. Även i sociala medier kan det finnas grupper där ämnet diskuteras. Det bästa du kan göra för att bli engagerad är att kika runt och ta det aktiva steget att kontakta andra.

Går din hobby ut på att skapa saker så kan du dela med dig utav ditt intresses genom att ge bort dina skapelser i present, eller kanske till och med börja sälja dessa på marknader eller via nätet. Att bygga upp en egen webbshop går idag på några minuter och det finns flera olika gratislösningar som man kan använda sig utav till en början. Om det hela sedan skulle växa så går det alltid att med tiden byta till en bättre, mer stabil plattform.

Att få ens skapelser att spridas till en större skara människor kräver inte alltid en mängd hårt arbete, utan ibland lite tur. Se bara på Nisse och Kajsa Strinning, som delade ett starkt intresse för design och genom ett deltagande i en tävling på 40-talet kunde ge ut Stringhyllan, som ännu idag är en av de mest kända svenska designermöblerna på marknaden. Utan deras tävlingsmedverkan hade kanske möbeln aldrig kommit till, eller för den delen funnits i så pass många hem som den idag gör.